Tweede Kamerlid René Peters in gesprek met CJG en SWO

Oud-Drimmelen vrijdag 5 maart 2021 – Over een week wordt de gang naar de stembus weer ingezet. De verkiezingstijd geeft Tweede Kamerleden meer ruimte in hun agenda om in gesprek te gaan met burgers en deskundigen. Zo kwam CDA Tweede Kamerlid René Peters afgelopen vrijdag graag langs in Drimmelen voor een werkbezoek. René legt normaliter wekelijks 3 werkbezoeken af, maar nu heeft hij gelukkig tijd voor meer bezoeken.

In Oud-Drimmelen ging hij allereerst digitaal in gesprek met medewerkers van het Centrum Jeugd & Gezin – CJG, Nettie Oomen, Inge Hopmans en Angeline van Vuuren. Ook waren verantwoordelijk wethouders uit Drimmelen – Jürgen Vissers en Geertruidenberg – Mike Hofkens aanwezig voor input. Het CJG is namelijk een samenwerkingsverband tussen beide gemeenten. René is sinds 2017 verantwoordelijk voor jeugdzorg in de Tweede Kamer namens het CDA. Zodoende hoort hij graag van mensen ‘in het veld’ waar het enerzijds goed gaat, maar anderzijds waar winst valt te behalen. Gezamenlijk werd goed in kaart gebracht waar het aan schort, maar ook wat hier mogelijke oplossingen voor zijn.

Het tweede deel van het bezoek vond er een gesprek plaats met afgevaardigden van Stichting Welzijn & Ondersteuning – SWO Drimmelen. Namens SWO sloten Peter Franken en Mireille Lemmens aan, samen goed voor 40 jaar inhoudelijke ervaring bij de welzijnsorganisatie. Peter en Mireille vertelde trots over de prestaties van SWO en het grote vrijwilligersbestand waar zij op mogen bouwen. De welzijnsorganisatie zet zich op tal van vlakken in voor de lokale samenleving. Kamerlid Peters was zichtbaar onder de indruk van alle terreinen waarop de, in Made gevestigde, organisatie zich op begeeft.

Tot slot was er tijdens het werkbezoek nog aandacht voor het recent uitgekomen boek van Peters, ‘Zorg over de jeugdzorg’. In dit boek gaat Peters met 30 ervaringsdeskundigen op zoek naar praktische oplossingen voor de grote landelijke problemen in de jeugdzorg. Hiermee poogt hij een bijdrage te leveren met het benoemen van oplossingen in plaats van het enkel benoemen van problemen. Al met al een waardevol werkbezoek van het CDA Kamerlid aan onze gemeente. Het uitwisselen van kennis is de basis naar het vinden van oplossingen.

Deel dit:

Geef een reactie